ÁGUEDA CLIMENT, AUTORA DE LES IL·LUSTRACIONS DE “FRONTERES DE VIDRE”

ÁGUEDA CLIMENT, AUTORA DE LES IL·LUSTRACIONS DE “FRONTERES DE VIDRE”

 Fronteres de vidre
SEMPRE T’INSPIRES EN L’ATMOSFERA GENERAL DEL CONTE
Quina tècnica ha utilitzat per a fer aquestes il·lustracions?
Primerament es va fer un dibuix previ amb aquarel·la i tinta xinesa; els aspectes de contrast i color es van realitzar digitalment per a una òptima qualitat d’impressió.
Aquest no ha estat un encàrrec editorial. Com naix la idea de col·laborar amb Francesc Mompó per tal d’il·lustrar Fronteres de vidre?
Francesc és el marit de la meua germana Mercè, tots dos són escriptors i estan molt lligats a l’àmbit artístic; la idea va sorgir sense més, ell va començar a escriure els contes i va decidir que jo fóra la il·lustradora dels seus relats; a poc a poc els dos ens vam submergir en aquest projecte tan apassionant; a ell li encanta escriure i a mi dibuixar, ens vam ajuntar dos artistes amb ganes de fer una cosa diferent i especial.
S’inspirava vostè en l’acció del conte, en l’atmosfera creada o potser en una imatge literària o un detall?
Gairebé sempre t’inspires en l’atmosfera general del conte, però algunes vegades en els relats de Francesc hi ha alguna imatge que t’impacta més per la seua expressivitat enigmàtica; aleshores intentes recrear-te en aquest detall per poder il·lustrar aquest moment, aquesta acció… i…SORGEIX!!! ho tens i dius…ÉS AIXÒ!!!
Creu que hi ha una bona entesa estètica entre el que expliquen els relats i les seues il·lustracions?
Per descomptat, d’això es tracta… a mesura que Francesc finalitzava un conte jo ho llegia per poder inspirar-me i realitzar diferents esbossos fins a arribar a la idea perfecta, els dos hem treballat molt units perquè text i imatge siguin una idea homogènia.
Quin és el relat que més li ha agradat?, quin el que li ha resultat més fàcil il·lustrar?, i quin el que li ha donat més faena?
Tots els relats són igual de bons, tots tenen alguna cosa, aquesta espurna que li dóna Francesc perquè siguen tan màgics, en realitat… m’agraden tots!!! crec simplement que cadascun és diferent a un altre…  Pel que fa a les il·lustracions, no hi ha cap que m’haja costat més o menys; totes tenen molt de treball, sempre vols que totes queden bé, perfectes i resulten impactants, tot té un estudi, un pensament, una filosofia… és… el treball de l’artista!!!
***
Águeda Climent i Payà (Alcoi, 1980) estudià Belles Arts a la Facultat de Sant Carles (València). Ha realitzat nombroses exposicions de pintura, dibuix i fotografia pels quals ha obtingut diversos premis en l´àmbit nacional. Ha estat la il·lustradora de la novel·la  Lina Panxolina i el quadern màgic de Mercè Climent.

http://editorialgermania.blogspot.com/2011/06/agueda-climent-autora-de-les.html

3 comentarios en “ÁGUEDA CLIMENT, AUTORA DE LES IL·LUSTRACIONS DE “FRONTERES DE VIDRE”

Deja un comentario